hemelvaartrit
lees meer...
 
Filmavond 2011 (1)
lees meer...
 
Museumbezoek 13 oktober 2012
Op zaterdag 13 oktober gingen met 18 personen naar het museum van Wim v. Schayik in Langeboom.
Daar aangekomen werden door Wim binnen gelaten met het verzoek 2x goed de voeten vegen, bij binnenkomst werd ons meteen een kop koffie aangeboden door Joke {z`n meisje}.

Wim vertelt in het kort het ontstaan van het museum, heel simpel, ik heb vanaf mijn 6de jaar alles bewaard en verzamelt. In 1998 is het museum geopend tijdens hun 40 jarig huwelijk.
Wat Wim zoal verzameld heeft, kun u in een dag niet bekijken, en daarom waren de meeste leden dan ook voor de 4de of de 5 de keer op bezoek bij Wim. Wim voegde bij zijn openingswoord er wel aan toe, dat het jammer was dat er zo weinig dames aanwezig waren, vooral omdat dit museum veel items omvat dat ook voor de dames zeer interessant is. Na het 2de kopje koffie begonnen we onder leiding van Piet aan de rondleiding die ruim 2 uur in beslag nam en eigenlijk voor de meeste van ons te kort was. Wat kregen we zoal te zien behalve +/-200 tractoren en stationaire motoren van allerlei merken en modellen; Aan de zijkant van het museum in elke nis is een beroep uitgebeeld en kregen van Piet uitvoerig uitleg van een slagerij, loodgieter, klompenmaker, bakker, fietsenmaker, tandarts, kapper, timmerman, smederij, maar ook een kruidenierswinkel, school uit de 50er jaren, miniatuur kermis, oud speelgoed, keuken apparatuur, foto & film, drukkerij, paardentuig, beeld & geluid apparatuur, naaimachines, nogmaals te veel om op te noemen en zeker om dit in een paar uur te bekijken.

Het mooie van dit museum is, en daar zijn veel dames jaloers op; het museum is in 1998 geopend en tot op heden is er nog nooit stof afgenomen, sterker nog er ligt helemaal geen stof. In de nieuwe hal, 2 verdiepingen staan veel landbouw werktuigen zoals, maai & zaai machines, ploegen, karren, maar ook fietsen en veel militair apparatuur. In elke hal stonden ook verschillende vitrinekasten met diverse leuke items, zoals bougies, magneten, blikken, horloge` en revolvers. Een van die revolvers bleek een kousenbandrevolver te zijn, ooit van gehoord, ik niet, maar deze werd vroeger door jonge dames gedragen in de kousenband tegen ongewenste intimiteiten.

Na ruim 2 uur rondleiding door Piet, mochten we nog we even op eigen gelegenheid door het museum, we zien div. tractoren op luchtbanden maar ook nog op ijzeren wielen, rupsbanden en een tractor was speciaal gemaakt die stond op vierkanten wielen, dat zal wel hobbelen, nee helemaal niet. Nog even langs een rij van 50 verschillende oude bezinepompen en langs de vele emaile borden die de wanden opsierden.

Terug naar de kantine voor vragen en/of opmerkingen en een paar consumpties van Wim genuttigd te hebben namen we op gepaste manier afscheid van Wim en Joke en begonnen we voldaan aan onze terugreis, met de mededeling dat we nog zeker een keer terug komen.
Groeten Mari
 
filmavond van de HW&VC
lees meer...
 
HW&VC Midzomerrit 2009
  
Afgelopen zondag was de laatste van de 3 club-ritten van 2009 georganiseerd door HW&VC.
De start en finish waren, zoals we de laatste jaren gewend zijn bij eetcafé `t Pumpke in Nistelrode.
De opkomst was goed, want om 11.00 uur zat het terras al aardig vol, met ruim 60 deelnemers en aanhang
uit verschillende windstreken, met bromfietsen, zoals: Zundapp, Kreidler, Puch, Mobelett,Sparta, NSU,
motoren zoals: Ariel, Jawa, CZ, Honda en auto`s Peugeot, Volkswagen, Daf, Morris, Legertruck, Datsun,Mercedes .
om 12.00 uur werd gestart voor een rit van ongeveer 80 km, met een beetje bewolking en later voornamelijk zon . Ze voerde door omliggende dorpen, en verder veel polderwegen met vergezichten en hele mooie stukken van de Maasdijk.
De pauzeplaats was aan de Maasdijk in Lithoijen bij cafe-restaurant"De Brave Hendrik".
Daar werdt volop gebruik gemaakt van koffie, soep, uitsmijters en pannekoeken.Het enige minpuntje was dat we wel heel erg lang op de uitsmijters en soep moesten wachten.gelukkig smaakte het er niet minder om.
Het vervolg van de rit ging in een lange sliert door maasdorpen en polders, en door het prachtige natuur gebied "Slabroek",
om uiteindelijk weer bij `t Pumpke te arriveren.
Voor degene die gereserveerd hadden, had het Pumpke team een 3 gangen oldtimer menu klaar staan, wat er na zo`n rit
goed in ging, want het was werken met die auto`s zonder stuurbekrachtiger op die kronkelwegen.
Nadat het ons goed gesmaakt had, en we nog wat hadden nagepraat, gingen we om 20.00 uur met een goed gevoel naar huis.
De foto's zijn hier terug te vinden .

tot de volgende Clubrit,

Mari Steenbakkers.
 
Hemelvaartrit 2010
lees meer...
 
op bezoek bij Bert Verbakel.
  
lees meer...
 
31 augustus 2008 HW&VC Oldtimer-Midzomerrit
  
lees meer...
 
Vehicle 23 augustus 2008
 
lees meer...
 
Italiaans museum Amsterdam
Met dank aan sponsor Fassbender
Op 21 februari 2010 vertrok een nagenoeg volle touringcar met auto/motor/bromfiets/tractor enthousiastelingen vanaf de Vresselse Hut naar Amsterdam. Het Einddoel was het Italiaanse motoren museum van Kees Callenfels en Hans Buskermolen. Het museum bevindt zich langs een Harley clubhuis (niet van de Hells Angels !!!) en het pand van Harley World, waar Callenfels ook de eigenaar van is. Rond 12.30 werden we ontvangen met koffie en gebak, dat lieten we ons goed smaken . Nadat we ons buikje dik hadden werden we in 2 groepen verdeeld en kon de eerste groep naar het museum. Onze mond viel al meteen open toen we binnen kwamen, dit was nog niet de museum ruimte, maar op de begane grond stonden onder andere een 15 tal Harley’s, een klassieke BSA Goldstar racer, een Jaguar E-type met een 4.2 liter 6 cilinder plus een uigebreide verzameling naaimachines, kacheltjes, radio’s, blikken speelgoed en stationair motoren.

Al enigszins onder de indruk gingen we naar de bovenverdieping waar de motoren collectie stond. In en hele mooie ruimte stonden ongeveer een 75 tal motoren/bromfietsen opgesteld. De hele verdieping was zeer smaakvol ingericht met olieblikken, emaile borden, benzinepompen, oliebranders, luchtcompressors, etc etc .

In de hoek was een goed ingerichte werkplaats waar op dit moment een klassieke racer in aanbouw was. Er stonden ongeveer een 20 bromfietsen, hoofdzakelijk 4 takt kopkleppertjes, onder andere BE-CA, Motom, Pegaso, Nassetti, Morini, Laverda, Gilera, MV Augusta, Sterzi en DEMM. Zeldzaam zijn de BE-CA en de wit-rode Gilera met scooterblok (200 van gemaakt en er staat er ook een in Schijndel !!), wat helemaal weggewerkt is onder plaatwerk (foto's volgen nog)

Bij de motoren was het vooral de 4 cilinder 2 takt 250 cc racer van RUMI die de aandacht trok, een zeer mooie machine met 4 Dell-orto carburateurs. Volgens ingewijden loopt de waarde van deze machine in de tonnen !!!. Verder waren er nog zeldzame uitvoeringen van Ferrari, Maseratie en Pegaso te zien. Ik had het al eerder vermeld, maar de verzameling olieblikken, oliekannetjes, oliespuitjes.olieflessen was indrukwekkend, ik wist niet dat er zoveel verschillende waren, heel erg mooi om naar te kijken. Voor de rest kijk naar de foto’s die vertellen nog meer al ons verhaaltje. Jammer was dat Harley World niet open was, hier hadden de meeste toch graag even binnen gekeken. We zien uit naar de volgende keer, hopelijk wordt het weer zo’n leuke zondag.

Ps, de aanwezige dames hadden het ook heel erg leuk gevonden, dus dames, ga de volgende keer gewoon eens mee.

Auteur: Henk van Geffen
Italië expert: Harry de Bresser


 
Midzomerrit 2010
De weersvoorspelling voor zondag 29 augustus:
Geen weer om een hond uit te laten, maar de echte kern van HW&VC was vast besloten om de midzomer toertocht te rijden.
Zeker omdat de organisatie er veel tijd en kilometers ingestoken hadden, kon dat zomaar niet voorbij gaan.

Om 10.30 meldden zich dan ook al de eerste deelnemers, die hartelijk ontvangen werden door het team van “De Leeuwerik” met koffie en appelgebak met slagroom.

Er waren verschillende leuke oude auto`s zoals:VW T2 Camper, Ford F100 en Granada, Cadillac Coupe de Ville,
div. Mercedessen, Daf bestel, Chrijsler Cordora, Chevrolet Impala, Datsun 240Z, en een Peugeot 304 Cabrio, die dan ook met open dak kwam aan gereden.
Bij het vertrek om 12.00 uur waren er veel leden van HW&VC , om ons uit te zwaaien en een goede rit toe te wensen. Brommers en motoren waren vanwege het slechte weer en dito weersverwachting niet op komen dagen, we hebben echter wel verschillenden zien rijden.
Het is een schitterend gezicht om de oldtimers in een sliert over de dijken zien gaan, en aan te zien komen bij het veerpont,waar er maar 6 tegelijk op konden. Er werd aan de overkant dan ook op elkaar gewacht om weer in een grote stoet verder de rit over de dijk te vervolgen. Tijdens de rit is het nagenoeg steeds droog geweest, behalve toen we met een groep plaats hadden genomen op een overdekt terras .Vanaf dit terras hadden we een schitterend uitzicht op de Maas, te meer daar er veel zeilboten en surfers op het water waren.
In Groesbeek kwamen we over een heel smalle weg, waar de grote Amerikanen maar net doorheen konden en het verkeer uit tegengestelde richting moest wachten in de parkeerhavens.
Onderweg kwamen we nog een toertocht tegen van veel oudere auto`s, deze waren nog niet voorzien van een voorruit laat staan een dak!!maar trotseerden desondanks het mindere weer.
We vervolgden de route naar Berg en Dal over de Zevenheuvelenweg, wat een prachtig uitzicht opleverde. Vervolgens door de Heilige Land Stichting, onder een prachtige rij bomen door waar het zo donker was als de nacht.
De rit ging door een aantal kleine dorpjes en een heel smalle weg door de maïsvelden. Terug gekomen bij “De Leewerik”werd er nog nagebuurt onder het genot van een drankje, waarbij we van iedere deelnemer, complimenten kregen,over de mooie rit met het verzoek om deze volgend jaar met betere weer nog eens te rijden.

Groeten Mari.

 
HW&VC Midden-Brabant Lenterit 2008
  
lees meer...
 
Motor Classic Francorchamps.
  
lees meer...
 
Museumbezoek Nijnsel 14 mei 2008
 
verslag van Mari Steenbakkers

lees meer...
 
Verslag Jubileumshow 2008
  
lees meer...
 
Museumbezoek in Zundert en Breda 24 februari 2008
  
Scooter & bierreclame-museum bezocht door HW&VC Middenbrabant
48 oldtimerliefhebbers,leden van de HW&VC-middenbrabant hadden zich op zondag 24 januari 2008 verzameld bij "De Vresselse Hut " in Nijnsel om achtereenvolgens het Scootermuseum te Zunde
lees meer...
 
1e Filmavond 15 februari 2008

Het was weer ouderwets gezellig op de 1e filmavond in 2008.
Niet minder dan 65 oldtimerliefhebbers werden door voorzitter Hans van Goch
welkom geheten. Onder de aanwezigen ook weer enkelen nieuwe leden die de weg naar
Heeswijk gevonden hadden.
lees meer...

 
Filmavond in Hotel"De Zwaan" 23 november 2007
 

Filmavond in Hotel"De Zwaan"te Heeswijk.Filmavond 23 november
Het was weer gezellig druk op de filmavond in de Zwaan. Ca. 70 bezoekers maakten dat de zaal bomvol zat ;
Terecht zoals bleek uit het programma.
Cineast Mari Steenbakkers had alles uit de kast gehaald om de oldtimerliefhebbers te plezieren.
Naast prachtige films van Merecedes en Porche waren er ook sportfilms te zien.o.a. de sportloopbaan van Roger de Coster en Heiki mikainen verder nog een Engels item gepresenteerds door good old John Surtees die het wel en wee van de Matchless en de AJS twins belichtte.
Ook waren er promotiefilmpjes van de zundapp Janus en nog meer kleinere Items.
Kort om een welbestede oldtimeravond
vooruitblik volgende filmavond

 
De laatste Midden Brabant rit
 
End of an Era
Afscheid van de Midden-Brabant-rit
lees meer...