Op bezoek bij Rein.
Op zaterdag 1 maart waren we op bezoek bij clublid Rein. Na hetgeen we op de show’s van onze club al hadden gezien van hem, hadden we wel een klein idee van wat er zou gaan komen. Rein wist deze hoge verwachtingen meer dan waar te maken!

Na de gastvrije ontvangst door Rein en zijn vrouw met koffie en cake!) begon Rein zijn verhaal. Om ons alles goed te laten zien, had hij een paar motoren uit de showruimte gehaald en deze in zijn werkplaats van zijn eigen bedrijf gezet. Zoals de meeste van onze gastheren waar we met de club op bezoek gaan, zeggen ze niet goed te weten wat ze moeten vertellen en dat ze geen goede praters zijn. Echter ook nu was daar na enkele minuten al niks meer van te merken.

De Ariel motoren zijn niet alleen zijn hobby, ze zijn ook zijn passie. Het eerste verhaal ging over een 4 cilinder die hij voor de tweede keer opgeknapt had. De eerste was in een brand in zijn werkplaats verloren gegaan. De keuze was ooit op Ariel gevallen toen Rein klaar was met het bouwen van zijn huis waar we nu zijn. Er werd weer naar iets gezocht om aan te sleutelen en zo werden er 2 Ariels gevonden via een advertentie.
Terwijl we bij de eerste 3 motoren in de werkplaats stonden konden we al zien dat er meer was. In de volgende ruimte kregen we een frame te zien waar hij nog mee bezig was. Dat stond keurig op een kast en sommige onderdelen hingen er bij. Mooi was het om te zien hoe dingen in die tijd opgelost werden.

Leuk was dat een van onze clubleden ook een Ariel in bezit heeft, wel een jaartje jonger, met kleine verschillen. Het verbaasde ons niks dat Rein die verschillen ook allemaal kende. Uit eindelijk belanden we in de showruimte waar de rest van zijn verzameling stond. De motoren waren in gerestaureerde en originele staat. Het is niet te zeggen wat nu mooier was. Hier had hij ook alle documentatie verzameld en mooi posters aan de muur hangen. Dit gaf je het gevoel dat als je iets over dit merk wilde weten je hier moest zijn.
Ook hier blijkt weer dat rein over veel kennis beschikt en dat daar uit vele landen gebruik van wordt gemaakt. De mooiste voor mij was de motor uit 1906 met verwisselbare kleppen aan de buiten kant.

Om 4 uur sloten we weer met koffie af. Wederom kunnen we terug kijken op een prachtig bezoek waar de liefhebber toch weer verder is gegaan dan dat wij dachten wat mogelijk was.

Als laatste wil ik Rein nog bedanken voor de unieke kans die wij kregen om dit alles te mogen zien.

Ton.

 
31 Oktober Technische Avond Hessing
 
lees meer...
 
Verslag Technische Avond Veroude, 15 april 2014
  
lees meer...
 
Verslag Technische Avond bij Albert v.d. Heijden in het Norton Museum Best
  
lees meer...
 
Verslag Technische Avond Arie Haan Crossmuseum
  
lees meer...
 
Technische Avond van Heesch
21 juni 2012
lees meer...