Verslag show Autotron 16-17 januari 2016
  
Saturday night at the movies.

Oktober, het weer wordt al wat guur, de meeste bomen zijn al hun blad al verloren en de dagen worden korter en korter, het is juist op dat moment in het jaar waarop onafhankelijk van elkaar, op diverse plekken in brabant, bij leden van de hw&vc een gevoel naar boven komt borrelen dat de nog resterende maanden van het jaar in het hoofd van de betrokkenen blijft rondspelen…..

Waar die gedachten dan over gaan? Over de grote beurs in het Autotron!
Gaandeweg de jaren is er tussen het Autotron en de aanwezige clubs een leuke samenwerking ontstaan, vertegenwoordigers uit het verenigingsleven organiseren namelijk in zeer nauwe samenwerking met het Autotron het hele gebeuren in het grote Eventron. En sinds enige jaren bestaat deze werkgroep enkel uit fanatieke liefhebbers welke allen bij de HW&VC zijn aangesloten. De organisatie behelst onder andere het contacteren van de clubs, het maken en uitzetten van de plattegrond, het verdelen van de middelen en het rondbrengen van de lunchpakketten. Onze leden, Marco Schuurmans, Hans Roelofs en Remco van Eck fungeren tijdens het weekend ook als contactpersonen voor enerzijds het Autotron en anderzijds alle deelnemers, ze doen dit al jaren op persoonlijke titel en met veel enthousiasme.

Bijkomend voordeel van het zelf maken van de plattegrond en de gehele vrijheid krijgen van het Autotron is dat de heren ook “Hun” club, de HW&VC, elk jaar een prominente plaats in de hal kunnen bieden. Remco regelt het Bromfiets Paviljoen dat tegenwoordig een groot geheel vormt met de HW&VC clubstand. Hans en Marco gaan in de tussentijd alvast brainstormen over een leuk thema voor de clubstand. Dit jaar werd dat, na het zien van een oude foto, het City Theater in vervlogen tijden!

Het is hier waar de vele handen die onze club rijk is om hulp wordt gevraagd, na een eerste verkennende vergadering volgt al snel een vergadering met de mannen die het kunnen maken, al brainstormend aan de keukentafel komen de wildste en mooiste ideeën tot stand. Wil Kapteijns en Harrie Roelofs schuiven aan, hoe gaan we het maken, wat moet het uitstralen, hoeveel voertuigen kunnen we kwijt, enz enz enz….op een doordeweekse woensdag werd het al heel snel ver na middernacht bij de familie Roelofs daar in het buitengebied van Schijndel.

De weken daaropvolgend zijn hectisch, de feestdagen, en ook de overkoepelende organisatie vergt met name voor Hans, Marco en Remco veel tijd. Het is fijn dat onze club veel fanatieke clubgenoten kent die er zorg voor dragen dat alles in gang gezet wordt en aan de gang blijft, veelal op de achtergrond werkend zijn dit de onmisbare krachten om een project als onze clubpresentatie te realiseren en toe laten slagen.

Een weekend voor de beurs zijn de meeste puzzelstukjes gereed, vaak is er nog wel ruimte voor wat gekkigheid, maar daarover later meer. Het drukwerk wordt besteld, het transport geregeld en de entree- en parkeerkaarten verdeelt.

Op donderdags voor de beurs beginnen de eerste mensen al te laden, alle podiumblokken, lampen, kabels, zuilen enz enz voor het bromfietspaviljoen verdwijnen in 2 bestelbussen en een grote aanhanger. Marco stopt heel zijn auto met aanhanger vol met decoratie materiaal en Hans legt alvast een bromfiets achterin zijn stationwagon.

Vrijdagochtend 08.00 uur is het melden op kantoor bij het autotron om “in te checken” voor het weekend, we krijgen als vanouds bijna spreekwoordelijk de sleutel van het Eventron en zijn klaar om wat voor ons een absoluut hoogtepunt in het jaar weer vorm te gaan geven.

Voordat de eerste deelnemers rond 13.00 uur arriveren is het zaak de plattegrond uit te zetten, de juiste briefjes neer te leggen, de elektra te controleren, en de bestelde materialen als stoelen en tafels te verdelen. Ook hier in is de inmiddels opgedane ervaring goed merkbaar want het gaat ieder jaar sneller en soepeler. Al rond 12.00 uur zijn we klaar en kunnen we uitladen om alvast aan de eigen stand te gaan bouwen, niet veel later komen Harrie Roelofs en Wil en zijn hele gevolg met alle andere materialen en mankracht om te helpen. Het is schitterend om te zien hoe snel er samen een geweldige replica van het City Theater ontstaat. Mensen op de steiger, mensen bezig met het hangen van gordijnen, een ander druk in de weer met het uitknippen en fabriceren van een replica lichtbak, een oude foto van het City Theater wordt minutieus nagebouwd, tot in de details, schitterend!

In de tussentijd komen ook de andere clubs binnen, een gevolg van een goede voorbereiding is dat alles vaak ook net wat lekkerder verloopt, en zo geschiedde want de collega clubs wisten hun plekje als vanzelf te vinden en de opbouw verliep heerlijk soepel.

Tegen het einde van de avond stond de stand al vol met de mooiste voertuigen en ook het bromfiets paviljoen was al goed gevuld. Als kersje op de taart, de echte finishing touch had Hans Roelofs wat oude filmposters laten drukken, maar de traditie schrijft een beetje voor dat we altijd een kleine gimmick willen verwerken. Zo ook dit jaar, in de namen op de filmposters kwamen diverse bekenden van de HW&VC voorbij, Rinus Shedmen kennen we natuurlijk als onze voorzitter Rien Schuurmans, Willy Captain is onmiskenbaar Wil Kapteijns, Marcus Shedmans is Marco Schuurmans, Remco van Eck is vertaald als Remy Eckman en Dirty Harrie & Son behoeft ook weinig introductie.

Echter hans had ook het gezicht van Wil op schitterende wijze verwerkt in de poster, al zijnde het gezicht van de hoofdpersoon, het was schitterend om te zien dat iedereen het tijdens de opbouw al doorhad, op 1 persoon na: Wil Zelf ;-)

Het moment van ontdekking kwam laat op de vrijdagavond, de hal was zo goed als leeg maar Wil zijn blik bij de ontdekking vol van verbazing! Hij keek om zich heen, wist niet wat te zeggen en genoot, schitterend om te zien en zo kenmerkend voor de sfeer die er onderling heerst bij het organiseren van dit geweldige evenement.

De beurs dagen verliepen druk, het bruin cafe van de HW&VC was groter dan ooit, zat voller dan ooit, en de koffiepot maakte overuren, een warm welkom voor alle liefhebbers, lid of geen lid, een leuk weerzien met bekenden. Onder het genot van wat lekkers, een natje en een droogje, want dankzij de HW&VC komt niemand wat tekort is het heerlijk praten over de hobby, zonder afgunst en met respect voor ieders voorliefde, budget of kunnen. Tijdens de beurs dagen overstelpt je een gevoel van trots, dat we dit mogen doen en we lid zijn van de club die het allemaal wil doen, de HW&VC.

Op het einde van beurs, zondag om 17.00 uur is het gehele paviljoen en de stand binnen 1,5 uur weer afgebroken, bijna alle aanwezigen, en dat waren er bij de afbraak tot zeker 20 hebben het zelfde gevoel, wat jammer dat het weer voorbij is, en nu moeten we weer een jaar wachten voor we weer mogen….

Voor ons als organisatie/werkgroep is het inmiddels traditie om de hal bezemschoon weer op te leveren, het is inmiddels 20.00 uur, donker buiten en koud in de hal (met de deuren open koelt het snel af) als de mensen van het Autotron de sleutel weer komen ophalen. We krijgen wederom de grootste complimenten voor de inzet en het verloop, we schudden de hand, en stappen in onze auto’s die inmiddels in de hal staan geparkeerd. Wanneer we met 4 auto’s de grote roldeur naderen staan we met zijn allen stil, gebarend met de hand van “toe maar, ik volg wel” is er geen van ons die als eerste door de deur wil rijden…..uiteindelijk is het Hans die met zijn fluisterstille Auris hybride als laatste de hal uit rijdt.

Genieten, en nog eens genieten, het kost maanden tijd, heel veel energie, maar wat is het telkens jammer als het weer voorbij is. We zijn er trots op om persoonlijk maar ook mede namens de HW&VC deze grote beurs vanaf de allereerste tot de allerlaatste minuut mede te mogen organiseren. Wat ons betreft gaan we nog wel een paar jaar door!

Alle vrijwilligers, sponsoren, deelnemers en bezoekers ontzettend bedankt voor jullie inzet, jullie ideeën, jullie vakmanschap, slappe klets en lekkere koffie, graag allemaal tot volgend jaar in het Autotron of eerder al tijdens een van de evenementen van onze club!

Namens de “Autotron commissie”,

Remco van Eck
Klik hier voor het fotoalbum
 
Show Autotron 2014
  
In het weekend van 11 januari was onze club uitgenodigd om in het Autotron mee te doen aan de jaarlijkse show voor oldtimerverenigingen tijdens de grote beurs voor motoren,bromfietsen en onderdelen.
lees meer...
 
Verslag show oldtimerbeurs Autotron 2013
  
lees meer...