Verslagje van ons museumbezoek 2018
 
Zondag 8 april was het dan zover.

Op deze prachtige dag verzamelden zich 50 personen bij de nachtegaal, om deel te nemen aan het jaarlijks museumbezoek van HW&VC.

Dit jaar hadden Tjeu en Ad 2 musea uitgezocht in het in het West-Friese Noord Holland.Rien was stipt op tijd om ons met de bus van Fassbender naar Nieuwe-Niedorp te brengen. Onderweg werd het hele gezelschap door Adri en Ad van koffie voorzien en werd er druk gebuurt. Ook zijn er enkele video opnamen gemaakt t.b.v. ons promotiefilmpje voor de Jubileumshow.

Ons eerste bezoek was het grootmoederstijd en motoren museum. In de kantine kregen we na een reis van ruim 2 uur koffie met koek.
Beneden een prachtige verzameling van ruim 275 motoren, waarvan er verschillende werden gestart. De grootste motor een 1 cilinder Bolnest 1 cilinder staande 2 takt diesel van 160 pk (hier is er maar 1 van gemaakt dus uniek inhoud 80 liter en een vliegwiel van 4300 kg) was zo groot dat de kop van het motor op de 2 de verdieping zat. Het starten en draaien van deze motor was een heel gebeuren wat volop de aandacht kreeg. Vele vragen werden vakkundig beantwoord. De bovenverdieping was ingericht met allerlei authentieke winkeltjes. Indrukwekkend!

Daarna reden we naar het automuseum in Schagen. Ook hier werden we weer ontvangen met koffie en koek. De collectie is zeer gevarieerd. De Nederlandse DAF was er prominent aanwezig. Naast auto’s is er ook een collectie motoren, bromfietsen en boerengereedschap aanwezig. Ook stond er een reportagewagen van de Wereldomroep Nederland.

Om 4 uur werd de terugweg langs de bloembollen en Schiphol weer naar Schijndel aanvaard. Precies op tijd weer terug bij de Nachtegaal waar voor ons een koud en warm buffet gereed stond. De deelnemers lieten het zich goed smaken. Ook het ijs en vruchten buffet werd druk bezocht. Richard had weer goed voor ons gezorgd.

Rien bedankt voor de veilige busrit en de organisatie dankt jullie voor de gezellige dag.

Tjeu & Ad


klik hier voor het fotoalbum
 
Museumbezoek 6 maart 2015
Binnenkort is het weer tijd voor het jaarlijkse HW&VC Museumbezoek! Dit jaar op zondag 6 maart.

Waar gaan we heen?
Dit jaar gaan we naar het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Hier vindt u alle informatie over de historie van onze krijgsmacht. In dit museum van maar liefst 35.000 vierkante meter komt u in aanraking met persoonlijke, waargebeurde verhalen uit verschillende perioden. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van een uitgebreide en daadwerkelijk gebruikte collectie van de Nederlandse krijgsmacht. De collectie bevat pantservoertuigen, helikopters, gevechtsvliegtuigen en tanks tot uniformen, schilderijen, oude drukwerken en gebruiksvoorwerpen. Voor meer info zie: www.nmm.nl.

Hoe komen we daar?
We gaan met een bus van onze sponsor Fassbender. Op zondag 6 maart verzamelen we s'ochtends om 11:45uur bij de Nachtegaal, Boxtelseweg 15 te Schijndel. Na aankomst bij het museum zal het contactpersoon voor de entreekaartjes zorgen zodat we met de groep de het musea kunnen bezoeken. Vertrek bij museum 16.45 uur. We verwachten dat de bus rond 18:00u weer terug bij de Nachtegaal is.

Een hapje eten...
We vragen u om zelf voor een lunchpakket te zorgen. (Er is ook een Espressobar waar u een kop koffie enz. enz. kunt kopen.)
Bij terugkomst in Schijndel kunt u aanschuiven aan een buffet bij de Nachtegaal.
Houdt uw partner niet van museum bezoek maar wel van lekker en gezellig eten? Geen probleem, u of uw partner kan ook enkel deelnemen aan het buffet!

Wat kost dat?
Deelname aan het museumbezoek kost € 15,- per persoon. Dit is de prijs voor busreis en entree van het museum.
Voor het buffet bij de Nachtegaal moeten we € 20,- per persoon rekenen.
Heeft u een museumjaarkaart? Dan bedragen de kosten voor u slechts € 5,-.(Busreis)
Dus busreis intree en eten bij de Nachtegaal samen voor 35 euro per persoon.
Consumpties komen voor uw eigen rekening.
Betalen dient vooraf, voor 2 maart, te gebeuren. Dit kan per bankoverschrijving naar rekeningnummer: IBAN Nr : NL30RABO0106934740 t.n.v. HWVC (Vergeet hierbij niet de naam van de deelnemer te vermelden).
U kunt ook contant betalen bij Ton Santegoeds, zie onderstaand zijn telefoonnummer.

Ik wil mee!
Opgeven kan via de knop inschrijven op onze website, door te reageren op deze email of door Ton Santegoeds te bellen op 06-22555041. Vermeldt altijd hoeveel personen deelnemen aan de busreis en hoeveel personen deelnemen aan het buffet.
Let op! Opgeven kan tot 2 maart! In verband met afspraken met de horeca moet ook voor deze datum het bedrag betaald zijn.

 
Museumbezoek SIHA Beurs Antwerpen. Oldtimerbeurs en salon.
  
lees meer...
 
Verslag Museumbezoek 2015
  
Museumbezoek

Op zaterdag 28 maart was het weer zover: het jaarlijkse museumbezoek met HW&VC.
Op het weggetje naast de Nachtegaal stond de bus van Fassbender al warm te draaien toen ik met m’n vader arriveerde. Klaar voor de reis. Een wat langere reis deze keer, richting Almelo, dan nog iets verder richting de Duitse grens. Dankzij een toeristische route hebben we zelfs ook nog een stukje Duitsland gezien! We hadden elkaar weer veel te vertellen dus de heenreis was voor mijn gevoel snel voorbij.

Bij aankomst sloot ik aan bij de eerste groep, wij begonnen met het bewonderen van de verzameling van smederij Buscher. Ik wist wat ik ongeveer moest verwachten; veel hokjes met veel oude spullen. Maar bij binnenkomst bleek het nog meer bijzonder dan ik had verwacht. Ik wist gewoon niet waar ik moest kijken. In elke hoekje, op elke schap in de kasten en zelfs op elke horizontale balk van een spant lag wel iets ouds. Tractors, bromfietsen, bussen, radio’s, landbouwvoertuigen noem maar op! En alles door elkaar. Storend? Nee, ik vond van niet. Het heeft zo wel iets, een bepaalde charme.
Via verschillende ruimte stonden we uiteindelijk aan de andere kant van de schuur weer buiten. Wat blijkt: er is nog een schuur. En nog een. En zelfs nog een verderop.
De verzameling is zoals gezegd niet praktisch opgesteld. Het zijn over het algemeen geen topstukken zoals in het Louwman museum. Maar het zijn oldtimers waar veel mensen een herinnering aan hebben. Voertuigen met een verhaal, en dat maakte het mooi. En het bezichtigen voelde als een avontuur. Prachtig om meegemaakt te hebben!

Op naar het volgende museum. Met de bus naar het nabijgelegen koetsenmuseum van Holdkamp. Na een warm ontvangst met lekkere sterke bak koffie en een stuk cake de kou in. Buiten stonden enkele koetsen opgesteld. Dhr. Holdkamp kende bij elke koets de historie tot in de details en bracht dit op een boeiende wijze over. We leerden hoe een werkkoets met enkele slimme handelingen omgezet wordt naar een nette koets om op zondag mee naar de kerk te gaan. Hoe een vernuftig ontworpen stuk hout dient als krik voor een koets, en ga zo maar door.
Binnen stonden enkele zeer bijzonder koetsen. Zoals een koets speciaal voor de kinderen van het koningshuis. Maar ook een indrukwekkende verzameling lampen, werktuigen, schoenmakersgereedschap en ga zo maar door. Zelfs de oude groentenkas is opgeofferd voor de hobby.
Ik heb eigenlijk niets met koetsen eerlijk gezegd, maar ik vond het een heel boeiend museumbezoek!

Napratend over hetgeen we gezien hebben rijden we weer richting Schijndel. Bij de Nachtegaal staan al wat mensen te wachten om aan te sluiten bij het buffet. De mensen van de Nachtegaal hebben het goed voor elkaar want het eten is heel lekker en niemand komt iets te kort. Een leuke en gezellige manier om de dag af te sluiten!

Tjeu en Ad bedankt voor de organisatie, de families Buscher en Holdkamp bedankt voor de gastvrijheid! Sponsor Fassbender uiteraard ook bedankt!

Hans

Klik hier voor het fotoalbum
 
Verslag Museumbezoek 2013: Oldtimer Motoren Museum (België)
  
lees meer...
 
Verslag Museumbezoek 2012 “terug in de tijd”
  
Hieronder 2 verslagen van het museumbezoek, 1 door Harrie van Geffen en 1 door Adri Smits.
lees meer...