Jubileumshow 25 jaar HW&VC
  
We kijken terug op een geslaagde jubileumshow!

Prachtig weer, prachtige voertuigen, gedreven vrijwilligers, gepassioneerde oldtimerbezitters en geïnteresseerde bezoekers. Wat wil je nog meer?

We kunnen oprecht zeggen dat we van elke minuut hebben genoten, ook van de voorbereiding. We kunnen hier nog veel over schrijven, maar eerlijk gezegd zeggen de foto's de video van TVSchijndel meer dan dan genoeg.


Klik hier voor fotoalbum 1


Klik hier voor fotoalbum 2


Klik hier voor de film van TVSchijndel

 
Verslag Jubileumshow 2013
  
Vele gezellige vergaderingen gingen vooraf aan deze jubileumshow.
De hele week hield ik al de weersvoorspellingen voor 2 juni in de gaten. Deze ging van goed, naar slecht en nat, naar matig, naar….17 graden en een zonnetje!
En als om zondagochtend om 6uur de wekker gaat blijkt dat de weermannen en vrouwen gelijk hebben, het zonnetje schijnt!

Bij het Spectrum is het al vroeg een drukte. De doorgaande weg wordt afgesloten, de boog wordt opgebouwd, de spandoeken en vlaggen worden opgehangen, voertuigen worden gebracht en met oog voor detail op de juiste plek gezet. Om iets voor 10:00uur staat alles op de juiste plek. Precies op tijd zodat wethouder Eijkemans met enkele mooie woorden de show kan openen. Plots is er ook nog een leuke verrassing: de bevriende oldtimer bromfietsclub “De Bromvliegers” feliciteert HW&VC middels een oorkonde en een heerlijke eigengemaakte taart met ons 20-jarig jubileum. De Bromvliegers zijn met enkele bijzondere bromfietsen naar Schijndel gekomen mede om de Jumbo langste rij bromfietsen op 18 augustus te promoten.
Vanaf de officiële opening is er de gehele dag een constante aanloop van publiek. Het publiek vergaapt zich aan de blinkende oldtimers. Vanuit het publiek horen we veel leuke reacties, waaronder een die steeds terugkomt: “Leuk dat jullie zo’n diverse club zijn”.
Er is dan ook vanalles te bewonderen, bromfietsen, motorfietsen, auto’s, radiografische modelvrachtauto’s, tractoren. De vervoermiddel van de gewone man, maar ook enkele racers als Norton en Kreidler en een mooie verzameling Maico crossers. Ook de stand van Ad, binnen in een van de zalen, met zijn prachtige nostalgische voorwerpen trekt veel aandacht. Ad heeft deze dag meer nostalgische voorwerpen ten toon gesteld dan dat ze in meerdere seizoenen ‘American Pickers’ bij elkaar verzameld hebben.

De entree van de show wordt gevormd door gepensioneerde werkpaarden. Op de steeg zelf staan enkele vrachtwagens van weleer. Op de inrit van 't Spectrum staan de tractors, stationaire motoren en legervoertuigen. Deze laten de eenvoud van de techniek zien, gecombineerd door de degelijkheid waardoor ondanks de tientallen jaren arbeid nog steeds probleemloos werken.
De onderdelenmarkt, dit jaar centraal op het plein opgesteld, was ondanks de matige verkoop weer een welkome aanvulling op onze show. De meeste liefhebbers konden het toch niet laten om even te kijken of net dat onderdeeltje dat ze al zo lang zoeken ergens op de lange tafels ligt. Rondom deze markt staan de blinkende auto's opgesteld.

Wat mij deze dag opviel was dat we deze dag ook de kans kregen om het verhaal achter een voertuig te leren, bijvoorbeeld bij de Cadillac, waarbij middels een kaart en foto’s het verhaal werd verteld van de reis met het hele gezin dwars door de VS. Of de Titan prairietractor, die tijdens de eerste wereldoorlog dienst deed in Zuid-Frankrijk en 35 jaar in de hal van een bejaardenhuis heeft gestaan. Maar ook de modelvrachtauto Daf met touringcaroplegger, die door veel meetwerk in het Daf-museum een exacte replica van het origineel is geworden, tot het chassis aan toe.

Om 13:30uur werd het publiek getrakteerd op een demonstratie van de Backdraft. Het is waar genot om er bij te zijn als de 12 cilinder in toeren klimt. Dat ik niet de enige ben die dit vindt was duidelijk, het publiek stond 3 rijen dik om dit verfijnd stukje techniek.

Niet veel later schalt de stem van Rien versterkt door ’t Spectrum. Het is tijd voor de loterij. De winnaar van de oldtimer-bromfiets is bekend gemaakt en Rien gaat samen met Martin door met de veiling van de diverse stukken die ons aangeboden zijn.

Voor ik het weet is het al 16:00uur, het einde van de show. Wat ging deze dag snel voorbij!
Vooraf stelden we als doelstelling van de show: voor en door leden. En dat is gelukt. Onze club heeft, met hulp van enkele vrienden van de club, laten zien wat we allemaal in huis hebben. En dit hebben komt niet alleen door de prachtige voertuigen, maar zeker ook door het enthousiasme en de gezelligheid van alle deelnemers en vrijwilligers. Petje af.

Hans

klik hier voor fotoalbum 1


klik hier voor fotoalbum 2