VERSLAG EINDZOMERRIT HW&VC 2016
Op 18 september 2016 was het voor het eerst sinds weken weer wat frisjes en ook bewolkt. Tjeu en Frida twijfelden even om het inschrijven binnen te laten plaatsvinden ,maar besloten toch om het buiten te houden.

Al snel kwamen de eerste bromfietsen aangereden.
Deze Kreidlerrijders bleken afkomstig uit Lage Mierde en hadden er al een ritje van een uur opzitten. Tegen tienen stonden er een twintig bromfietsen voor ons bekende vertrekpunt “Cafe de Nachtegaal aan de Boxtelseweg in Schijndel

De auto’s lieten nog even op zich wachten maar druppelden wat later toch ook binnen. Zo verzamelden zich uiteindelijk een dertigtal bromfietsen ,waaronder een afvaardiging van bromfietsclub “Op ons gemekske” uit de omgeving van Helmond en ook een deelnemer uit Kudelstaart en één uit Zwammerdam. Verder waren er acht motorfietsen en een twintigtal auto’s.

Onder een zacht zonnetje werd een mooie rit gereden door ons Brabantse land en werd er op verschillende plekken in Nistelrode gepauzeerd en bijgekletst. Dit werd later in de middag, bij terugkomst voortgezet op het terras van de Nachtegaal , waar werd teruggekeken op een goed verlopen laatste rit van dit seizoen.

Ad en Adri


Voor de foto's zie onderstaande link.

Vrijwilligers en deelnemers wederom bedankt!

Klik hier voor het fotoalbum
 
Verslag Eindzomerrit 2015 13 september
  
Zondag 13 september stond onze eindzomerrit weer gepland.Ondanks de slechte vooruitzichten waren de weergoden ons gunstig gezind.

Op de dag zelf stond er rond 10 uur al een dertigtal brommers opgesteld voor de Nachtegaal in Schijndel, waar de koffie klaar stond. Ook meldden zich enkele motorrijders en een tiental auto’s.

Zoals gewoonlijk werd er druk gekletst en werden elkaars oldtimers bewonderd. Zelfs de nieuwprijs van een Zundapp in 1978 kwam ter sprake. Die prijs bleek omgerekend naar euro’s nog steeds actueel.

Toen de meesten hun tweede bak koffie op hadden werd het tijd om te vertrekken en werd de Nachtegaal in tweetaktdampen gehuld. Onze voorzitter Rien Schuurmans had zich opgeworpen als voorrijder voor de brommers, waarvan door menigeen dankbaar gebruik werd gemaakt.

De rit verliep voorspoedig zonder pechgevallen enkel een Kreidler met een slappe achterband moest gerepatrieerd worden. We reden door het Brabantse land naar de Kempen, waar in Vessem en Wintelre pauzeplaatsen werden gevonden om vervolgens weer zoetjesaan via Oirschot richting Schijndel te rijden.

Toen de meesten weer bij de Nachtegaal teruggekeerd waren werd er nog even gezellig nagekaart op het terras.
Vele rijders waren enthousiast over deze mooie rit. Daar doen we het toch voor.

Clublid Remco van Eck heeft deze rit in een mooie fotosessie vastgelegd, waarvoor hartelijk dank.

Ad en Adri


Klik hier voor het fotoalbum
 
Verslag Eindzomerrit 2014
 
lees meer...
 
Verslag Eindzomerrit 2013
 
lees meer...
 
Zomerrit HW&VC 2012
  
lees meer...
 
Verslag Zomerrit 2011
lees meer...