Verslagje van ons museumbezoek 2018
 
Zondag 8 april was het dan zover.

Op deze prachtige dag verzamelden zich 50 personen bij de nachtegaal, om deel te nemen aan het jaarlijks museumbezoek van HW&VC.

Dit jaar hadden Tjeu en Ad 2 musea uitgezocht in het in het West-Friese Noord Holland.Rien was stipt op tijd om ons met de bus van Fassbender naar Nieuwe-Niedorp te brengen. Onderweg werd het hele gezelschap door Adri en Ad van koffie voorzien en werd er druk gebuurt. Ook zijn er enkele video opnamen gemaakt t.b.v. ons promotiefilmpje voor de Jubileumshow.

Ons eerste bezoek was het grootmoederstijd en motoren museum. In de kantine kregen we na een reis van ruim 2 uur koffie met koek.
Beneden een prachtige verzameling van ruim 275 motoren, waarvan er verschillende werden gestart. De grootste motor een 1 cilinder Bolnest 1 cilinder staande 2 takt diesel van 160 pk (hier is er maar 1 van gemaakt dus uniek inhoud 80 liter en een vliegwiel van 4300 kg) was zo groot dat de kop van het motor op de 2 de verdieping zat. Het starten en draaien van deze motor was een heel gebeuren wat volop de aandacht kreeg. Vele vragen werden vakkundig beantwoord. De bovenverdieping was ingericht met allerlei authentieke winkeltjes. Indrukwekkend!

Daarna reden we naar het automuseum in Schagen. Ook hier werden we weer ontvangen met koffie en koek. De collectie is zeer gevarieerd. De Nederlandse DAF was er prominent aanwezig. Naast auto’s is er ook een collectie motoren, bromfietsen en boerengereedschap aanwezig. Ook stond er een reportagewagen van de Wereldomroep Nederland.

Om 4 uur werd de terugweg langs de bloembollen en Schiphol weer naar Schijndel aanvaard. Precies op tijd weer terug bij de Nachtegaal waar voor ons een koud en warm buffet gereed stond. De deelnemers lieten het zich goed smaken. Ook het ijs en vruchten buffet werd druk bezocht. Richard had weer goed voor ons gezorgd.

Rien bedankt voor de veilige busrit en de organisatie dankt jullie voor de gezellige dag.

Tjeu & Ad


klik hier voor het fotoalbum

Vorige pagina