Verslag Hemelvaartit 5 mei 2016
  
Hierbij het verslag van ons erelid Bert Hoedemakers over de hemelvaartrit. Ook de foto's staan online zie (tekst kopiëren en plakken browser) of via link onderaan de pagina:

https://goo.gl/photos/KcTpfvUDp9Z8HJv9A
https://plus.google.com/…/105439…/albums/6281293383562894145
Ook op www.tvschijndel.nl staan er een hele hoop.

Vrijwilligers en deelnemers bedankt!
____________
De Historische Werk en Voertuigen Club organiseert al jaren een oldtimerrit op Hemelvaartsdag.

Dit jaar een rit van ca. 80 km door met name het buiten gebied .
Niet minder dan 250 oldtimervoeruigen werden vanaf 9 uur ingeschreven voor deelname aan deze rit. Hieronder waren Vooroorlogse auto,s en motoren maar ook heel veel bromfietsen ,solexen etc uit de zestig en zeventiger jaren .
Op het parkeerterrein voor sporthal Dioscuren in Schijndel , waar de rit van start ging, stonden prachtige Citroëns uit de jaren twintig naast VW kevers waarvan de oudste uit midden jaren 50 kwam. Ook de Amerikaanse auto’s waren goed vertegenwoordigd met o.a. Oldsmobil en Ford Mustang. Verder zagen we Porches, Alfa's en diverse Fiats.

Bij de motoren zagen we o.a een Moto Guzzi Falcone uit ca. 1950 een BMW R51 van 1960 en enkele in showroomstaat verkerende Suzuki’s en Yamaha,s De Engelse tak was vertegenwoordigd door Norton en Triumph .Voor mij was de in originele staat verkerende DKW SB 200 uit 1937 het klapstuk van deze rit.
Bij de bromfietsen waren het vooral de Duitse merken Kreidler en Zundapp die de boventoon voerden maar ook de oer Hollandse merken als Sparta en Batavus waren goed vertegenwoordigd .De Japanse eer werd verdedigd door Honda en enkele prachtige Yamaha's Ook ontbraken de welbekende Puch,s niet.
Om 11 uur vertrokken eerst de brommers en motoren en later de auto’s onder het oog van de talrijk opgekomen publiek voor hun rit richting pauzeplaats in Zeeland.

Onder een stralende zon reed men door het volop in bloesem een bloei staande groen via Heeswijk en Loosbroek naar Nistelrode en Heesch om via Schayk bij Restaurant “ Het Witte Huis” in Zeeland de Pauzeplaats op te zoeken.

Om ca.12.30 uur stroomde de parkeerplaats aldaar vol en stond er al gauw een lange rij voor het buffet om zich te goed te doen aan Soep ,een broodje braadworst en natuurlijk koffie. Zowel binnen als buiten waren de oldtimers onderwerp van gesprek.

Naar Zeeland toe hadden wij(mijn vrouw en ik) het genoegen om achter een prachtige Harley Davidson Zijspancombinatie te rijden dat in een gezapig tempo deze rit afwerkte. Lof voor de organisatie die deze rit werkelijk perfect had uit gezet .Na nog een laatste kopje koffie vertrokken we voor het tweede deel richting Schijndel via Volkel ,Hemelrijk,(waar het een drukte van belang was) en Boekel naar Erp vervolgens naar Keldonk en Zijtaart via Eerde arriveerden wij omstreeks 3 uur weer bij de sporthal in Schijndel waar we onder het genot van het zoveelste bakje koffie een dik uur lang veel deelnemers zagen “Finishen”

Heel veel tevreden gezichten bij de deelnemers en een glunderende organisatoren is enkele dingen die me van deze rit bij zullen blijven.
Heren organisatoren, dank voor deze geweldige oldtimerdag en tot het
volgend jaar.

P.A.R Ticipant

Klik hier voor het fotoalbum

Vorige pagina