Verslag Eindzomerrit 2014
 
Eindzomerrit 2014

One day like this,een hit van Elbow uit 2009 beschreef een perfecte dag die op zijn minst een jaar mocht duren.Nu vandaag De zon scheen aan een heldere hemel ,eindzomerrit gevoelsmatig de zomer al en beetje voorbij,de vakantie zit er op en de kinderen gaan al weer een paar weken naar school.

Onze club organiseerrde deze dag zijn derde en laatste rit voor 2014.Er staan nog wel een paar andere club-items op de kalender maar toch voelt het al een beetje als afscheid nemen .

Prachtig weer dus,en inderdaad een dag die gerust wat langer mocht duren.De opkomst was niet overweldigend maar daarom wel overzichtelijk.Gezellig met veel bekenden die er nagenoeg altijd zijn.Door Adri Smits wordt ik er fijntjes op gewezen dat hij me met al mijn camperperikelen toch wat minder gezien heeft.Ik zoek naar een excuus maar vind er zo gauw geen.

Hans Relofs,onze secretaris belde mij vanmorgen met de vraag of ik wat foto,s wilde maken van de rit en of er eventueel een kein verslagje inzat.Hans bij deze dus.

Aangekomen bij het vertrekpunt Café-Restaurant “De Nachtegaal ”aan de Boxtelseweg te Schijndel

zag ik al enkele bekenden op het terras en wat”brommers”op de parkeerstrook ervoor.

Mijn zwager tevens voorzitter van de club was zoals bijna altijd aan het woord.Onlangs was hij 45jaar getrouwd en deze week had hij genoten van een vakantie in het Sauerland zo hoorde ik hem al gestikulerend aan de omstanders vertellen.

Nadien hoorde ik van hem dat vaste voorrijder Piet van Rozendaal op vakantie dan wel naar een oldtimerbeurs in het buitenland was en hij niemand anders voor deze job had kunnen strikken.

Zoals gezegd was de opkomst niet overweldigenden reed Rien als voorrijder van een 20-tal bromfietsen ,een tiental auto,s en een paar motoren door het (oost)Brabantse land over heel veel mooie wegen ,overal nog vol in het blad staande bomen die groen in alle schakeringen mooi stonden te zijn om na een dik uur rijden te landen op het terras van “De Vresselse hut”in Nijnsel.

Onderweg had ik samenme mijn vrouw post gevat bij de Dommelbrug in Kasteren om wat plaatjes te schieten van de passerende deelnemers.Op het terrras bij een bakje koffie en broodje croquet even bijkletsen met andere deelnemers die volgens hun zeggen van de rit genoten.

Mijn zus,69 jaar oud gezeten achterop de Yamaha Fs1 van haar zoon vond het allemaal geweldig.Nog nooit zoveel natuur gezien in een uurtje orakelde zij.Na de pauze over allerlij kleine wegen weer terug naar Schijndel waar we rond kwart voor twee weer arriveerden.Nog even een bakje doen en daarna weer richting Veghel want er wacht nog bezoek deze middag.

Geen spectaculaire rit deze keer maar wel een heerlijke rit op mijn oude ploffer in gezelschap van veel bekende oldtimerliefhebbers.Inderdaad “een dag als deze”mag volgens Elbow wel een jaar duren en volgens ons ook.

Bert

Klik hier voor het fotoalbum

Vorige pagina