Verslag Hemelvaartrit 2014
  
Om 8 uur loopt de wekker af. Op de badkamer zie ik de regendruppels tegen het raam.

Jammer ,dat scheelt een hoop deelnemers aan de Hemelvaartrit vandaag mopper ik. Beneden gekomen zie ik dat het nog een beetje miezert maar dat van echte regen geen sprake is. Vandaag zal ik net als de laatste jaren de route van de hemelvaartrit controleren. Deze keer jammer genoeg niet met de motor vanwege een schouderblessure maar gewoon met de auto die door mijn vrouw bestuurd wordt.

Aangekomen bij de sporthal in Schijndel staan Toon Fransen en Henk Willems al klaar om het parkeren in goede banen te leiden. Er staan een paar bromfietsen en een enkele oldtimer auto. Ik betwijfel of ze wat te doen krijgen. Penningmeester Ton Santegoeds heeft een rits van 7 of 8 Ford Fiestaís uit zijn verzameling voor de sporthal geparkeerd om de zaak wat op te vrolijken.

Voorzitter Rien Schuurmans ziet het niet echt zitten "Al dat werk bijna voor niets" zegt hij."Ik verwacht er niet veel" Gelukkig komt op dat moment een tiental bromfietsen het terrein op rijden wat zijn humeur zichtbaar ten goede komt. Secretaris Hans Roelofs is daarentegen in opperbeste stemming: "Veel of weinig deelnemers we maken er gewoon iets van" zegt hij lachend. Tjeu en Frida die zoals altijd de inschrijving verzorgen geven mijn het routeformulier, daarna snel een kopje koffie om minstens een half uur voor het officiŽle vertrekt van start te gaan. Te vaak al had ik snelle bromfietsers vlak achter me als ik bij de pauzeplaats aankwam.

Het is erg rustig op de weg als we van Schijndel via Den Dungen en Berlicum achter langs Vorstenbosch, waar het kermis is, naar de pauzelocatie"De Vrije Teugel" rijden. Onderweg komen we geen fouten in de bewegwijzering tegen en zijn er ook geen bordjes verdwenen. Het rijden van de route is zo een fluitje van een cent en 10 voor 12 arriveren we bij de Vrije Teugel.
Binnen staat alles klaar voor ontvangst van de oldtimerliefhebbers. Er staan twee ketels soep te dampen en ook en ook de kroketten zien er smakelijk uit. Snel samen een bakje koffie om daarna naar het parkeerterrein te gaan waar Harrie van Geffen geassisteerd door Adrie Smits het parkeren voor hun rekening nemen. Van Adri hoor ik dat toen hij vertrok er al over de honderd deelnemers hadden ingeschreven. Komt het toch nog goed denk ik. Even later komt de eerst groep bromfietsers het parkeerterrein oprijden, reden voor ons om aan de controle van het tweede gedeelte te beginnen. Eerst nog even wat handen schudden met oude bekenden en dan zijn we weer weg.

Ook het tweede gedeelte van de rit is vlekkeloos uitgezet, genietend van de mooie natuur rijden we via Uden, Mariaheide en Erp naar Keldonk. Daarna via "Soffeld" , Zijtaard ,Veghel en St.Oedenrode terug naar de Sporthal in Schijndel.

We hebben enorm genoten van de rit geweldig zoals Hans en Rien en alle andere medewerkers van de HW&VC het weer voor elkaar gekregen hebben.
Stilletjes aan druppelen de deelnemers bij de sporthal binnen. Na nog een bakje koffie en wat te eten gaat het weer huiswaarts. Meer dan 150 deelnemers aan onze Hemelvaartrit hebben ondanks het wat mindere de weg naar Schijndel weer weten te vinden en de meeste ,net als wij,van de rit genoten.

Rien weet dat ze al het werk niet voor niks gedaan hebben, houdoe en tot ziens volgend jaar,

Bert


Klik hier voor het fotoalbum

Vorige pagina