Museumbezoek SIHA Beurs Antwerpen. Oldtimerbeurs en salon.
  
Zaterdag 1 maart was het dan eindelijk zover. We gaan met de Hwvc naar de auto oldtimerbeurs in Antwerpen. Daar werd al weer jaren over gesproken en de verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen.

De grote bus van FASSBENDER staat op de steeg voor ons klaar en om half 10 vertrekken we met 55 mensen naar Antwerpen. De chauffeur van dienst is deze keer Rien Schuurmans, de ook de pet van voorzitter en reisleider op heeft. De rit naar Antwerpen wordt makkelijk vol gebuurt in de bus en het lijkt dat het jaren geleden is dat we elkaar gezien hebben.

Na een extra rondje Antwerpen komen we bij het Beurs gebouw aan. Tjeu v Engelen, voor de eerste keer de organisator van de reis, gaat samen met de penningmeester kaartjes kopen aan de kassa. Nadat dat gebeurt is worden ze bij de bus uitgedeeld en kan iedereen naar binnen. Met Tjeu wachten we op Rien die de bus is parkeren.

Meteen al bij binnenkomst worden onze verwachtingen meteen waar gemaakt. De eerste hal staat vol met club presentaties en die hebben allemaal goed hun best gedaan om zich hier van hun beste kant te laten zien. Mijn oog gaat op deze beurzen uit naar auto’s die nog niet eerder zag. Ook nu wordt ik verrast door een Sunbean Venetia, slecht 146 van gemaakt door Touring. Verder door de hal slenterend kom ik de mij ook zo vertrouwde Ford Anglia 105E tegen, de schuine ruit. Ook staat er een zeer krachtige versie van een Ford Capri, een 2600RS. Als ik bijna aan het einde kom van de tweede hal is er een koffie corner. Daar zitten al veel mensen van onze club en ik ga daar ook gezellig een kopje koffie mee drinken. Dan naar de derde hal waar veel speciale wagen staan. Zo ook de Maserati stand met hun race historie. Vele Porsche’s en Ferrari’s. Geen oldtimer maar wel mooi, een Alfa Romeo SZ. Het is al weer tegen vieren als ik de onderdelen hal inloop om nog een paar clips te zoeken voor de Ford Fiesta Super Sport die ik thuis op zijn kant heb liggen. Als afsluiting loop ik nog een keer door de Specials hal en kom kom daar ook weer clubleden tegen. We bespreken en bekijken alles nog een keer maar de voorzitter belt me of ik iedereen richting bus wil sturen.

Om half 5 vertrekken we weer richting Schijndel. Het lijkt erop dat onze voorzitter een eenzame dag heeft gehad. Hij vertelt van Antwerpen tot aan Schijndel. Of dat hij stil was toen hij de bus wegbracht weten we niet. Oh ja daarbij bestuurde hij ook nog veilig de bus. Vanaf 6 uur staat het buffet klaar bij ’t Pakhuiz aan de steeg. Goed geregeld door Tjeu en goed uitgevoerd door ’t Pakhuiz. Een perfecte afsluiting van een mooie dag. Rest mij nog om Ad Lunenburg speciaal te bedanken voor alle jaren waarin hij het museum of beurs bezoek op voortreffelijke wijze organiseerde en zo een mooi traditie heeft opgebouwd.

Met dank aan onze sponsor Fassbender touringcars!

Ton.

klik hier voor het fotoalbum


Klik hier voor de website van SIHA

Vorige pagina