Verslag Hemelvaartrit 2013
  
Verslag Hemelvaartrit 2013

Rond 7 uur in de ochtend regent het wat. Gelukkig houdt dit snel op en maken de wolken plaats voor de zon. Als ik een paar minuutjes te laat aankom bij de nog lege parkaarplaats bij de sporthal zitten de andere vrijwilligers dan al lekker in het zonnetje, terwijl ze nogmaals de komende werkzaamheden en taken doornemen.

Met een paar man wordt de boog opgezet. De tafels voor de inschrijvingen worden klaargezet. De spandoeken en flyers worden opgehangen. De verkeersregelaars trekken hun hesjes aan. Het is inmiddels 9:15 uur en de eerste deelnemers komen al binnen.

Rond 10:00 uur staat de parkeerplaats goed vol. Er is een gezellige sfeer en er wordt over vanalles en nogwat bijgepraat. De koffie in het sportcafé vloeit dan ook rijkelijk. Tegen 11 uur stijgt het aantal inschrijvingen tot boven de 200!

Om 11:00uur is het tijd voor de start. Onder grote belangstelling rijden eerst de rolaandrijvers weg, gevolgd door de bromfietsen, motorfietsen en auto’s.
Na een rit via het platteland van Schijndel, Sint-Oedenrode, Liempde, Lennishuivel, Haaren en Helvoirt komen rond 12:15 de eerste deelnemers aan bij de Guldenberg. Als het grootste deel van de mensen binnenstroom is het even druk bij het buffet, maar dit blijkt uiteindelijk het wachten waard want de soep en de broodjes zijn heerlijk!
Ook hier is het weer gezellig bijbuurten in het zonnetje. Langzaam maar zeker vertrekken de eerste deelnemers weer voor het tweede deel van de route. Via een stukje van de bebouwde kom van maar voornamelijk de landelijke weggetjes leidt deze route weer naar het startpunt.
Hier wordt onder het genot van een drankje door velen nog eens nagepraat over de rit en de hobby. Als de vrijwilligers na het ophalen en afbreken van de voorzieningen weer klaar zijn is het nog een gezellige bedoeling.

Het mooie weer, de gezellige sfeer, en het werk verzet door onze vrijwilligers: deze ingrediënten zorgden er voor dat ook deze Hemelvaartrit weer een succes was!

Hans

Zie onderstaande links voor de foto's.

klik hier voor het fotoalbum van HW&VC


klik hier voor het fotoalbum van TV Schijndel.


klik hier voor het fotoalbum van de Bromvliegers.Vorige pagina