Hemelvaartrit 2011
De meteo voorzag zomers weer op Hemelvaartsdag en inderdaad scheen 's-morgens de zon al vrolijk door de gordijnen toen we opstonden. Vandaag de 2e Hemelvaartrit vanuit Schijndel dus.Hans had een mooie route in elkaar getimmerd met als vertrek en finishpunt sporthal "Dioscuren"in Schijndel en conferentieoord "De Guldenberg"aan de rand van de Loonse en Drunense duinen,heerlijk in de bossen, als pauzeplaats. Toen ik omstreeks 09.30 uur in Schijndel aankwam stond de startboog al opgesteld en waren er al een 30 tal oldtimer brommers en een paar auto,s en motoren op het parkeerterrein aanwezig. Rond 10 uur begon het pas echt te "lopen" en binnen een half uur stond de hele parkeerplaats vol. Omdat er nog al wat aandacht voor de rit was geweest in de plaatselijke pers hadden ook veel bezoekers de weg naar "de Dioscuren "gevonden.

Om 10 uur een onheilsbericht. Helvoirt ,waar de rit dwars door het dorp zou gaan ,was vanwege een braderie volledig afgesloten zo wist men te vertellen. Als voorrijder en routecontroleur startte ik ,vergezeld van mijn vrouw, meteen om te trachten het onheil te keren. In Esch kwamen we voor de eerste verassing te staan. Het centrum was afgesloten . Vlug middels bordjes een omleiding door de woonwijk gemaakt en daarna weer verder door naar Helvoirt waar!!!!!!!!!!!!!!!!! helemaal niets aan de hand was. De braderie was in een zijstraat en de doorgang door het centrum was vrij en onbelemmerd.

Bij aankomst bij "De Guldenberg" werden we hartelijk ontvangen door de bedrijfsleider en kregen en passant een rondleiding door het hele gebouw met inbegrip van de keuken,waar men al bezig was het buffet voor de oldtimers voor te bereiden. Zowel binnen als buiten op het terras was het al snel een drukte van belang en genoten de meer dan 170 deelnemers van hun lunch.De omleiding in Esch had geen moeilijkheden opgeleverd en velen waren, slecht halfweg ,al vol lof over de afgelegde route.

Het tweede deel van de route leverde geen moeilijkheden meer op en de deelnemers genoten volop van de mooie natuur en de vergezichten die hen op dit traject geboden werden. Rond 14.30 arriveerden de eersten weer terug bij "de Dioscuren" en een uur later zat het er weer aardig vol Onder een stralende en het genot van een hapje en een drankje werd er nog lang werd nagepraat over deze geslaagde "oldtimerdag".

Wilt u een van de foto's digitaal in ongecomprimeerd formaat? Stuur dan een e-mail naar info@hwvc.nl met vermelding van de betreffende foto.

Klik hier voor het fotoalbum

Vorige pagina