Verslag Lenterit 2011
  
Lenterit

Na een regenachtige zaterdag begint zondag bewolkt maar gelukkig droog. Dat laatste is een nogal cruciaal punt voor een geslaagde rit.

De regen van zaterdag en de bewolking van zondag zullen toch wat mensen afgeschrikt hebben gezien de opkomst, deze is matig. Met ca. 30 deelnemende voertuigen is het toch een gezellige groep waarin auto�s, motoren en bromfietsen vertegenwoordigd zijn. Het is ook leuk om te horen dat er deelnemers komen uit de omgeving van Schijndel maar ook daarbuiten, omgeving Breda en zelfs omgeving Rotterdam.

Deze morgen zorgen Tjeu en Frieda (net als bij de Hemelvaartrit) voor een gesmeerde inschrijving. Harry ondersteund ze hierin, hij heeft samen met Henk de rit bedacht en de routebeschrijving gemaakt.

Ik had de route zelf zaterdag een keer nagereden dus ik wist de route grotendeels nog uit mijn hoofd te rijden. Dit is wel zo praktisch als je geen rol hebt, zo vonden ook enkele andere deelnemers die mij volgden. Degene die mij trouw als eerste volgde is mijn vriendin Lobke die voor de gelegenheid ook de brommer heeft gepakt.

Het eerste deel van de route leidde ons elke keer via mooi Brabantse buitengebieden van dorp(je) tot dorp(je). Zo kwamen we door Gemonde, Olland, Best en vervolgens bij de pauzeplaats Rooise Vriendschap in Boskant. Hier zijn we gastvrij ontvangen en de koffie, cola, broodjes frikadel en andere versnaperingen smaakten goed.

Op de pauzeplaats kwam het treurige bericht dat een deelnemer die speciaal 80km enkele reis heeft gereden om mee te kunnen rijden met panne stilstaat. Rien rijdt er even langs maar kan helaas niet helpen.

Intussen gaan wij door met het tweede deel van de rit. Dit deel leidt over wegen waar ik nog nooit ben geweest en via Nijnsel en Zijtaart terug naar Schijndel. Na de eerste slok van mijn pilsje (ik kan immers lopend naar huis) komen de eerste zonnestralen door. Beetje bij beetje komen steeds meer deelnemers binnen bij de Dioscuren. Tijdens het buurten kom ik er achter dat ik alweer te laat ben, ik heb nog een feest deze middag. Waarom vallen leuke dingen vaak samen?

Terugkijkend is het weer een geslaagde rit. Droog en warm weer, een leuke route en een gezellige club deelnemers. Als ik dit dezelfde middag tegen vrienden (nog niet besmet met het oldtimer-virus) op het feestje vertel worden zij ook enthousiast. En terecht.

Harry, Henk, Rien en Tjeu en Frieda bedankt!

Hans


Vorige pagina