Verslag Museumbezoek 2012 “terug in de tijd”
  
Hieronder 2 verslagen van het museumbezoek, 1 door Harrie van Geffen en 1 door Adri Smits.
1:
Om 11,00 bijeenkomst op het plein in Schijndel,en om precies 11,00 arriveert Henk Willems met de bus van Fassbender waarin 60 personen kunnen, een mooie grote bus, er hebben 57 personen opgegeven en die waren er ook allemaal op enkele zieken na op tijd aanwezig , zodat de bus om 11,10 vertrok.
Daar wij voldoende tijd hadden ze besloten om er een alternatieven rit van te maken via de N 266 Helmond-Weert-Horn. Onderweg hadden we een opdracht van Rien om de kunst paarden te tellen die langs de weg N 266 opgesteld zijn zowel links als rechts n voor n als moeder met veulen in totaal 12 paarden werden ook door veel vrouwen geteld, want die zijn altijd in voor een spelletje (gelukkig). De chauffeur Henk rijdt heel fijn met de bus over de smalle wegen en vooral rotondes die eigenlijk veel te klein zijn voor deze enorme bus van 15,50 m zeer secuur geen enkele trottoirband raken of overtreden een pluim voor deze.

Om 12,30 bij het museum Mimrot in Horn aangekomen, en daar eerst een kop koffie of thee met vlaai en wat buurten met mensen die ik nog nooit gezien had, en dat is wel gezellig. Om 13,15 gingen we naar het museum dat was wel de moeite waard, ( maar wel koud) er was letterlijk alles wat je maar kon bedenken kon uit de vorige eeuw wat bedacht en gemaakt is, en vooral voor de vrouwen die kwamen deze keer aan hun trekken, daar het anders bij HW en VC altijd over de techniek gaat van machine en motoren, dus deze middag is wel geslaagd.

Om 16,05 vertrokken we over de A2 naar Schijndel waar we om 17,30 verwacht worden in het packhuis voor een lopend buffet, eerst wat drinken en daarna om 18,15 aan het eten en dat moet gezegd worden heel lekker en uitgebreid, om 19,30 gingen de eerste mensen met een dik gevoel naar huis.

Met dank aan ons bestuur HW en VC

Gr H v Geffen

2:
Zondag 12 februari j.l. vond weer ons jaarlijkse museumbezoek plaats. De touringcar van Fasbender nam om 11 uur een kleine zestig leden van onze club mee naar het museum Terug in de tijd in Horn nabij Roermond. Na een bak koffie met Limburgse vlaai togen we naar de schaars verwarmde hal waar het museum in gehuisvest was.

Hier waren op de benedenverdieping verschillende autos te bewonderen uit verschillende na-oorlogse decennia o.a een majestueuze Austin Sheerline en ook een Renault Dauphine in een openstaande houten garage, die sfeervol was ingericht met nostalgische automobilia. Ook waren er enkele oude paardenkoetsen en een paardenslee te zien ,die de eigenaar naar eigen zeggen regelmatig verhuurde .Verder stonden er nog enkele motoren en scooters omringd door nostalgische objecten bij een oud benzinepompje.

Op de bovenverdieping vonden we een lange rij bromfietsen, waaronder veel Hollandse glorie, maar ook enkele Italiaanse sportbrommers. Het meest speciale waren wel de diverse nagebouwde winkels Zo vonden we er o.a. een (brom)fietsenmaker ,een kruidenierszaak ,een schoenenwinkel,een apotheek ,een electrozaak met radios en tvs en zelfs een consultatiebureau . Ook was er een cafe maar hier werd niet getapt. Wel was er een medewerker van het museum aanwezig die ons attent maakte op een oud flesje voor koolzuurhoudende drank dat niet door een kroonkurk werd afgesloten maar door een ingesloten glazen kogel.

In de speelgoedzaak stond een gedeelte van de collectie poppen en kinderwagens uitgestald. Dit bleek de passie van de vrouw van de eigenaar. Piet Bros probeerde nog een Simson kinderwagen uit de collectie los te peuteren ,maar ondanks zijn charmes was hem dit niet gelukt.

Eigenlijk was er te veel te zien om alles in een middag te kunnen bekijken, maar om 4 uur vertrok onze bus weer naar Brabant. In Schijndel aangekomen ging het grootste gedeelte van ons gezelschap naar het Pakhuyswaar een buffet op ons stond te wachten. Terwijl we ons hier aan te goed deden werd er nog gezellig nagekletst en zodoende kunnen we weer terugkijken op een geslaagd uitstapje.

Adri

De foto's zijn hier terug te vinden.

Met dank aan onze sponser Fassbender, die ook prachtige busreizen organiseert (klik)

Vorige pagina